وظایف انسانی بشر

ساخت وبلاگ

وَلَوْ أَنَّ قُرْآنًا سُيِّرَتْ بِهِ الْجِبَالُ أَوْ قُطِّعَتْ بِهِ الأَرْضُ أَوْ كُلِّمَ بِهِ الْمَوْتَى...»(رعدسوره 13 آیه 31)

اگر این کتاب یک متن خواندنی بود که کوه ها با آن حرکت می کردند  و زمین قطعه قطعه  شود  با آن مردگان به تکلم می آمد. خداوند متعال دستگاه شگرف هستی را آفریده وبرای چگونگی برخورداری از آن دستورالعملی را بوسیله افراد مورد اطمینان خویش برای بندگان فرستاده است تا با نهایت دقت وامانت به دست آنان برسد .

با نگاه "تکامل ارزشهای تربیتی " مسئولیت فراترنگریستن ومقابله با سکون ذهن مربیان، ابعاد پیچیده تر پیدا می کند .لفظ تکامل به تکمیل شدنیهاایجاب می کند که آینده در اتصال وارتباط با "ضعف وقوت میراث گذشته " معنی شود ( ص152جلد 1پروزش نسل خلاق در ایران –مولف دکتر محمد رضاابوترابیان)

«باتوجه به تحرک چیزهای انسانی ، با توجه به روح مضطرب وتکان دهنده این قرن که در هرنسل همه چیز را واژگون می کند، آیا غیر عاقلانه ترین روش این نیست که کودکی را طوری تربیت کنیم که گوئی هرگز از اطاقش خارج نمی شود ولاینقطع بوسیله نزدیکانش مراقبت می شود ؟ که اگر فقط یک گام روی زمین بردارد ویک پله پائین بیاید نابود می شود. مسئله این نیست که طرز تحمل مشقات به او آموخته شود بلکه باید اورا ورزیده کرد که مشقات را احساس نماید .» ( ص 26 –کتاب امیل نوشته ژان ژاک روسو)

سرنوشت بشر این است که در تمام دوران درد ورنج بکشد .حتی مراقبت از بقاء اونیز وابسته به درد ورنج است . خوشا به حال افرادی که در دوره کودکی فقط با دردهای جسمانی آشنا شده اند. ( ص 35 –کتاب امیل نوشته ژان ژاک روسو)

به عقیده روسو:« فقط یک علم را باید به کودکان آموخت : علم به وظایف انسانی .»احساس نیاز به یادگیری در کودک هم از حیث مراتب « نیاز های تحقق خویشتن» ( نظریه مازلو) وهم از حیث زمینه موضوعی یادگیری بوجود نیاید در سنین تکلیف وبعد از آن با این احساس بیگانه بوده و به انتخاب ها اهمیت نمی دهد ویک شخصیت منفعل وغیر مستقل خواهد بود . ( ص160جلد 1پروزش نسل خلاق در ایران –مولف دکتر محمد رضاابوترابیان)

دغدغه امروز تربیت خود ودیگران ، دغدغه ی مقدسی است همه آنان که سلامت روان واندیشه دارند به باروری ، بالندگی وتعالی روحی ومعنوی ورشد همه جانبه ی جامعه وخویشتن می اندیشند .مانیز محور فعالیت خود را بر اساس موضوعات قران قرار دادیم چون قران نور وکلام مبین وسخن آشکار حق است .تشنگی وعطش نسل حاضر برای درک وچشیدن ولمس کردن وبالاخره عمل نمودن به مفاهیم اسلام ومسائل مذهبی ، مسئله ای است که برای پاسخگویی آن با عبرت آموزی از شیوه های سنتی ،پلی به شیوه های نوین زده وتوجه جدّی به « فرهنگ آموزش قران» شکاف آموزشی را پرکنیم.

قران کتابی نیست که نیاز به معرفی داشته باشد بلکه همان گونه که در جای جای آن تاکید شده است باید با دیدی ژرف وفکری عمیق در آیات آن اندیشید وگلهای معرفت را از گلستان معارف آن چید .به جرأت می توان ادعا کرد که از ابتدای آفرینش جهان تا روز قیامت کتابی بدین جامعی وسودمندی در دسترس بشر قرار نگرفته است . 

مثنوي من...
ما را در سایت مثنوي من دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : iba92mehre بازدید : 122 تاريخ : سه شنبه 23 بهمن 1397 ساعت: 11:04